餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2023-11-01 707 浏览
呢间饺子店我都帮衬过好多次,分店越开越多,仲遍布港九新界。而呢间系将军澳宝琳站嘅已经系第二次食,所以一d都唔陌生,位置方便又易揾。食饺子就一定唔少得可以增加味道嘅酱料,就好似呢度有嘅自家制菜脯豆豉酱、四川辣椒酱等等…至尊松茸猪肉饺 8只 $80呢个系招牌饺,上次我就食左煎饺,所以今次就嗌左个汤饺子,同煎嘅一样咁出色,入面嘅猪肉馅同松茸塞满左个饺子皮,只只都胀卜卜,入味又有口感,想要惹味d可以点佢跟嘅XO酱同辣椒酱。呢个饺子仲配返碗状元九鼎汤,饮靓汤除左可以提升免疫力,仲有滋润益气养颜既功效,正呀香煎软心芝士饺 7只 $57呢个煎饺同样大大只好抵食,饺子煎到外脆内软,入面嘅芝士溶化系d猪肉馅入面,食落超芝味,钟意芝士嘅朋友,千祈唔好错过。日本龙凤蛋 $18/只呢个蛋其实系糖心蛋加黑白松露酱,个人认为加左酱有啲咸,画龙点睛左。四川凉皮 $32呢个凉皮有啲惊喜,虽然个餐牌系有得拣大中小辣,但系其实只有一个辣度,以我唔太食得辣嘅人黎讲都可以接受,而且仲觉得好味,仲越食越开胃,最钟意就系佢上面加左d花生粒,令到更加有口感,爽呀

食饺子就一定唔少得可以增加味道嘅酱料,就好似
呢度有嘅自家制菜脯豆豉酱、四川辣椒酱等等…

至尊松茸猪肉饺 8只 $80

香煎软心芝士饺 7只 $57