2018-02-05
想饺子可以黎呢到啊,佢有好多种不同款嘅日式饺子,呢到装修好似去紧日本嘅居洒屋咁(其实令我谂起SPEC)。净食饺子觉得唔够饱嘅,佢仲有饭,乌冬同酒等。先黎16只CHAO CHAO煎饺($42),佢系传统日式煎饺,有脆脆的部分,而每一只都系细size,唔觉唔觉就可以食到一排㗎。铺头提供饺子汁同味噌汁点饺子食,饺子汁酸酸地去除饺子嘅油腻,味噌就浓味啲可以增加饺子嘅味道。因为天气太冻,饺子唔系今餐嘅主食,两个人食就叫咗两个饭啦。咖哩吉列猪扒丼呢到可以满足到一餐要食到咖哩同饺子嘅人啦!咖哩饭本身有送3只细饺子,如果男士嘅话食多8只煎饺就啱啱好啦。日式牛筋豆腐饭而我个饭就重口味嘅,女士们要注意,呢个饭响冬天食就啱,但夏天就免了,因为会好”漏”。肉粒煮得好林,但略为有点肥腻,仲有好滑嘅豆腐,送饭真系一流!
铺头提供饺子汁同味噌汁点饺子食,饺子汁酸酸地去除饺子嘅油腻,味噌就浓味啲可以增加饺子嘅味道。 因为天气太冻,饺子唔系今餐嘅主食,两个人食就叫咗两个饭啦。
咖哩吉列猪扒丼
呢到可以满足到一餐要食到咖哩同饺子嘅人啦!咖哩饭本身有送3只细饺子,如果男士嘅话食多8只煎饺就啱啱好啦。 日式牛筋豆腐饭