2021-10-06
有朋友住悦湖,今朝过去揾佢时买左呢间饺里既饺子上去,估唔到都几高质,值得推介一下间野都几严谨就系喺悦湖商场的角落,对面系悦湖第八座我11回去到悦湖,佢地岩岩开舖,我就嗌左韭菜汤鲜肉饺、六只泡菜鲜肉饺子、六只素饺同埋六只紫菜鲜肉饺本身谂住食咖喱鲜肉饺㗎,不过我太早去到,佢哋未有供应,所以最后就嗌左素饺等左大概20分钟,一拎上手已经闻到热辣辣饺子既香味,即刻想去我个friend屋企度开餐🥳先系呢个韭菜鲜肉饺,呢一个我拣咗配汤,其实净系望个汤底就觉得好浓郁,第一啖梗系试咗个汤先,个汤仲热辣辣,饮落唔浓清甜我同个朋友都系好钟意食韭菜,呢度嘅韭菜都好足料,好香,同埋见到啲韭菜鲜绿色都知道佢哋系新鲜整跟住系呢个泡菜鲜肉饺,泡菜好足料,食落去唔会太辣,如果唔系好食得辣嘅都食到,但系佢又冇抢走猪肉嘅味道跟住嚟到呢个紫菜鲜肉饺,呢个味道会比较清香,冇泡菜咁浓味然后到呢个素饺,入边我睇到嘅有沙角、粉丝、冬菇、翠玉瓜其实我同个朋友本身系食肉兽,平时绝对唔可以转数搞,不过今次误打误撞叫咗又觉得几好食,不过当然我地都系中意食肉饺多啲啦,如果本身唔系太食肉朋友,我觉得佢哋会钟意呢个素饺整体黎讲啲饺都几好食,希望下
间野都几严谨就系喺悦湖商场的角落,对面系悦湖第八座
跟住嚟到呢个紫菜鲜肉饺,呢个味道会比较清香,冇泡菜咁浓味
然后到呢个素饺,入边我睇到嘅有沙角、粉丝、冬菇、翠玉瓜
整体黎讲啲饺都几好食,希望下次可以试到佢个咖喱鲜肉饺🥲