2023-03-06 184 浏览
逸东饺子价钱💲: $58/ $38好味程度😋: 4.3/5服务🍴: 3.3/5环境🗾: 3.3/5性价比🥢: 4.3/5回头率😚: 4/5-同大家食左几间西餐日本野锅物等等,今次介绍返平民美食-饺子!越来越多饺子选择,去到大埔一样有!呢间仲系炮台山开左分店,方便住港岛的顾客。今次我去大埔呢间,星期日来要等一阵。坐落冇耐,店员就会来落单,建议快速决定食咩呀,因为店员态度都唔系咁好🙈 见佢下奏开始会有栥饭,下次一定要食!-✅✅酸辣汤粟米芝士猪肉饺。酸辣汤做汤底好特别! 呢到的酸辣汤比较杰,好似羹咁,但好足料,有大量木耳、萝卜、笋、肉丝等,根本饮晒呢个汤都会饱😗不过拣呢个底就会有啲抢左饺子的味道🫣 粟米芝士饺,饱满大只,粒粒粟米好清甜爽脆,感觉系新鲜剥的而唔系罐头质素🤩 加上香浓邪恶的芝士就啱晒,虽然唔系拉丝芝士,但味道更浓郁!肉的比例大概系一半,啱中意粟米的大家🥳-✅麻香三椒先肉饺。半煎炸的感觉,外层煎到金黄金黄,底部同边位偏脆硬,好香口😜因为佢哋的饺子皮算系中间厚度,煎出来仍然保持到个形状,折口位非常之靓!三色椒味道好浓,口味带甜,食食下就食到隐约的麻,小小刺激但好惹味😬呢个味道比粟米的
逸东饺子
价钱💲: $58/ $38
好味程度😋: 4.3/5
服务🍴: 3.3/5
环境🗾: 3.3/5
性价比🥢: 4.3/5
回头率😚: 4/5

✅麻香三椒先肉饺。半煎炸的感觉,外层煎到金黄金黄,底部同边位偏脆硬,好香口😜因为佢哋的饺子皮算系中间厚度,煎出来仍然保持到个形状,折口位非常之靓!三色椒味道好浓,口味带甜,食食下就食到隐约的麻,小小刺激但好惹味😬呢个味道比粟米的更加感觉啖啖肉🤭

估唔到又真系几ok,印象中丰信饺子超好食之后,呢间都唔错👍🏻 反而大家好钟意的甜记我就觉得系呢间之下🙈 经过可以一试!炮台山都有啦😌
#piggyfoodiein大埔 #piggyfoodiein炮台山