2024-06-14 37 浏览
谂住放学带阿女去学校附近食晚餐先再返屋企,阿女话最近喺学校食过饺子 叫我带佢去食。 我地6:45pm就去到,有个妹子话好肚饿,急不及待快啲叫野食先。【椰菜云耳香菇猪肉饺汤面🍜】呢个饺好多材料,感觉啲料要爆出嚟!椰菜云耳好爽口,猪肉好多汁,个面又弹牙唔会煮到淋patpat。【椰香荔芋腊肠香菇饺🥟】呢个饺真系好有惊喜, 我本人系超级钟意食芋头腊肠,话就话佢有椰香但我食唔出有好浓嘅椰味,反而芋头味好香同腊肠嘅油香味好夹,加上佢系煎饺,个皮好脆卜卜,阿女同我争食添😂😂【🐮牛肉煎饼】其实我好钟意食清真牛肉嘅牛肉饼,因为佢爆汁肉唔鞋。 估唔到呢度嘅牛肉饼都唔输蚀, 我觉得如果再多啲肉汁会更加好。👍🏻【小笼包🥟】小笼包皮薄馅靓,入面啲汤好好饮,无得输🫶🏼【担担面🍜】店员姐姐拎碗面过嚟时,已经闻到好香嘅花生味,少少辣嘅易入口,老公好快就清晒成碗,佢话好好味😋。【传统蛋黄莲蓉寿桃🍞】呢个系淀粉质怪阿女指定要食,佢真系好钟意食包, 佢同我讲 个包好多莲蓉个咸蛋黄好大粒,两个寿包佢食晒。【惹味黑醋海哲头】估唔到黑醋配埋海哲头系咁好食,酸酸辣辣好开胃, 我食到停唔到口最后我买左一打未煮嘅荔芋腊肠冬菇饺返屋企食

【椰菜云耳香菇猪肉饺汤面🍜】

呢个饺好多材料,感觉啲料要爆出嚟!

【椰香荔芋腊肠香菇饺🥟】

【🐮牛肉煎饼】

【小笼包🥟】

小笼包皮薄馅靓,入面啲汤好好饮,无得输🫶🏼

【担担面🍜】

【传统蛋黄莲蓉寿桃🍞】

【惹味黑醋海哲头】

最后我买左一打未煮嘅荔芋腊肠冬菇饺返屋企食😍😍😍店员话最好7日内食啊,摆入冰箱就可以!