2020-03-20 557 浏览
📍HongKong🇭🇰🥟鲜肉韮菜米线($43)🥟双拼 香菇粟米&云耳椰菜($50)🔻#兔_良心黄店推荐指数:🌕🌕🌖🌑🌑甜度:适中🌕🌕🌑🌑🌑质地:饺皮烟韧弹牙体积:肥大🔺🍲花胶淮山猪骨汤底,味道有d偏甜🤔无萝卜个d熬汤,感觉有落其他嘢去提升个甜度,我觉得新不江间饺子馆个汤底好饮d,饺子方面厚度适中,烟韧不软烂😛好咬!粒粒饺子饱满肥美多馅不会包到破皮~韮菜馅比较浓味,粟米馅比较有咬口爽脆感up,云耳椰菜相比之下无咁有记忆点😂味道最清淡,加上食多几只混埋一齐,就唔知边只打边只,同埋麻辣豆瓣酱好惹味,但同时会盖过饺子馅阵菜味😂蘸太多太重口味都系唔得,馅方面我会钟意饺子馆多d,饺子皮就依间好食d。**店内个姨姨,系咁望住我影相,直头企系隔离好明显咁望😂之后见我唔影,就问我地搞d乜,望都我都有d尴尬🙈
📍HongKong🇭🇰
🥟鲜肉韮菜米线($43)
🥟双拼 香菇粟米&云耳椰菜($50)
🔻#兔_良心黄店
推荐指数:🌕🌕🌖🌑🌑