2017-11-27 661 浏览
同朋友去开红墈,话想食饺子,见到呢间好似唔错,好似系日本开系香港的分店,于是来试下!去到未系好多人,见过咁多款饺子酱料已经好肚饿啦 我地点左生姜饺子、淡路岛洋葱饺子同埋明太子薯仔饺子棒,生姜饺子姜味重,岩晒中意食姜的我。淡路岛洋葱饺子就甜甜地,加小小味噌酱汁简直一流! 薯仔同明太子既配搭好夹,好似食紧薯仔沙律个种好饱肚既口感,而且明太子亦唔会好似一般出面食既太咸,系三款饺子最好味既一款。净系食饺子紧系唔够饱啦,主食我地食左牛筋豆腐主饭同埋日式牛筋沾乌冬,牛筋汁系𩠌饭一流既选择,豆腐同牛筋都非常之入味不过牛筋唔系话好多筋,主要系肉多,炆得唔算好淋,同埋份量就偏少左D 不过乌冬就好惊喜,热辣辣又弹牙,口感无得弹!朋友话好耐无食过炸鸡,见Menu有于是试埋,炸鸡既外皮粉浆比较厚,虽然鸡肉都算嫩滑,但系粉浆比例令到整体味道减分。食炸鸡食到热辣辣,我就饮番杯柚子梳打,杯梳打唔会太甜,滋润又好饮。其实仲有好多款饺子未试,下次再来Encore!

去到未系好多人,见过咁多款饺子酱料已经好肚饿啦

不过乌冬就好惊喜,热辣辣又弹牙,口感无得弹!

其实仲有好多款饺子未试,下次再来Encore!
2017-10-30
  • 明太子薯仔饺子棒