2020-04-23
湾仔呢头有唔少小店💛 不过因为最近既情况 好多都会早收 (饺饺饺子都系! 开到8:30pm! ⚠️)为免摸门钉 可以留意下小店既fb/ ig 无既话就plan定plan B! 🙈虽然饺饺饺子有饮子以外既食物 不过我同朋友两个人决定要食餐全饺宴😆我地叫左💁🏽♀️ 饺饺饺子之4种盛合 ($56)海老饺子(2件) - 觉得好似食紧虾饺咁!九条葱饺子(2件) - 绿色皮个只就系~~ 好易认! 多汁!洋葱饺子(2件) - 唔系好觉有洋葱味 净系觉得好味!椰菜豚肉饺子(2件) - 食惯中式既椰菜饺 所以略嫌日式既椰菜份量唔够多😛米粉皮野菜豚肉饺子 ($34)咬落入面有菜同肉以外既野 质感似饭/粉? 考起我地🤣觉得米粉皮同普通饺皮分别唔系好大~~两个女仔食完上面个两碟饺子发现唔够饱 所以叫左碟招牌 考虑左好耐叫8定16只好🙊 最后见佢食住系一口饺子 所以叫左16只!招牌Chao Chao饺子🥟 ($44/16只)新鲜即叫即煎 热到咬落去系烫口架😛 (大家几肚饿都要学习等待⌛️)个饺子底煎到超脆卜卜!! 轻轻松松每人KO 8只😌另外 我地叫左两杯烧酌梳打☺️西柚烧酌梳打($36)饮到有新鲜果肉 同西柚既甘香
为免摸门钉 可以留意下小店既fb/ ig
无既话就plan定plan B! 🙈
虽然饺饺饺子有饮子以外既食物
不过我同朋友两个人决定要食餐全饺宴😆
我地叫左💁🏽♀️ 饺饺饺子之4种盛合 ($56)
海老饺子(2件) - 觉得好似食紧虾饺咁!
洋葱饺子(2件) - 唔系好觉有洋葱味 净系觉得好味!
米粉皮野菜豚肉饺子 ($34)
觉得米粉皮同普通饺皮分别唔系好大~~
两个女仔食完上面个两碟饺子发现唔够饱
招牌Chao Chao饺子🥟 ($44/16只)
个饺子底煎到超脆卜卜!!
轻轻松松每人KO 8只😌
另外 我地叫左两杯烧酌梳打☺️
饮到有新鲜果肉 同西柚既甘香!
活乳酸烧酌梳打($36)
系平时日本乳酸饮品既味道 多左丁点苦味
但整体黎讲味道系甜既!
题外话🌟
限桌令后 饺饺饺子得几枱既位..
当日食完饺 我想食埋件外购cake同朋友预祝埋生日先走 店员们唔介意
食完仲主动帮我地丢埋蛋糕盒 好好人啊!
睇佢地fb page发现 最近外卖自取有优惠啊
大家快d去支持下啦💛