餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-05-27 582 浏览
又黎到Happy Friday, 我哋两公婆近近地去将军澳食个饭。我成日都同老公讲想自己包饺子食,但得到既回应系:「自己包仲贵过出去食!」所以我今日要食饺子😁依间店好多不同款饺子,有选择困难症既我就将重任交俾老公,先送碟腌萝卜、酸酸甜甜好爽脆,又开胃😊佢点咗:野生松茸素煎饺$58满满既松茸和云耳、炒过特别香既韮菜,浓浓既田园气息,味道浓浓竟然可以与肉饺媲美,真系令人惊喜。元贝猪肉汤饺配状元九鼎汤汤底清甜浓郁、真材真料!汤煮饺子食到佢皮滑,元贝浸出淡淡咸香,猪肉新鲜既肉味同元贝好夹呀👍🏻香煎软心芝士饺煎得超香脆又唔焦,一啖咬落去、超浓郁芝士味,配著粟米粒既口感,正呀!四川凉面(小辣)花生碎、葱花铺面,加埋麻酱,令平凡既凉面条一点都不平凡!麻酱和花生碎令面条口感和香味倍增!惹味唐芹拌豆筋豆筋豆味香浓,辣得黎夹著芹菜香,芹菜爽口微辣,依个配搭不得了👍🏻麻辣松花皮蛋带点流心既皮蛋香滑之余,带著葱香,麻辣既葱味,口感丰富~依度啲饺子即叫即煎非常新鲜,佢既小食非常惹味好岩夏天食😋另外,佢依度既酱料好有特色,钟意食辣既一定不应错过佢哋既 「菜脯豆豉酱」同埋「四川麻辣酱」老公话自己包饺子,不如出去食!

佢点咗:

野生松茸素煎饺$58

元贝猪肉汤饺配状元九鼎汤
汤底清甜浓郁、真材真料!

香煎软心芝士饺

四川凉面(小辣)

惹味唐芹拌豆筋

麻辣松花皮蛋
带点流心既皮蛋香滑之余,带著葱香,麻辣既葱味,口感丰富~

依度啲饺子即叫即煎非常新鲜,佢既小食非常惹味好岩夏天食😋

老公话自己包饺子,不如出去食!
悭钱、悭时间、悭功夫🤣
2022-05-27
  • 野生松茸素煎饺