2019-06-06 48 浏览
话说我都称得上系养心殿既常客,通常想打边炉第一时间都会谂起佢,咁岩明天同男朋友都放假,无理由唔打边炉贺一贺佢架嘛😂今次叫左个宁神养心锅拼麻辣锅,通常肉类同丸类就会放麻辣锅,蔬菜、粉条类就会放养生锅,一次食饭可以满足两种口味!宁神养心锅入边有鱼头同埋一大件乌鸡脾,大家睇相都见到餐厅真系好大方,件乌鸡真系一啲都唔失礼,食落仲有好浓郁嘅鸡味。而麻辣锅入边就有鸭血同埋冻豆腐,我叫咗小辣,开头食就觉得唔太辣,但佢愈煲得耐就愈出味,辣得好过瘾!另外再叫咗一份莴笋、豚肉片、宽条粉、冻豆腐、年糕同埋半份墨鱼丸,不得不提既系墨鱼丸好爽口弹牙,好想叫多半份😂同埋我最钟意就系食宽条粉,因为佢索左啲汤汁,连埋汤汁一齐食,真系好入味!顺带一提,职员同我地讲佢哋个养心锅系用鱼汤熬制,所以饮几多碗都得架!

2019-06-05