餐厅: 四季芬芳
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
养生中菜首选🌸四季芬芳by蛇王芬中午时间同朋友去咗沙田新城市广场行街,想食个点心叹吓茶,见第三期嘅四季芬芳by蛇王芬门面好特别,好retro,就入去食个晏昼饭😋中午食饭/面食等都会额外赠送四季养生系列饮品,好养生㗎🥰餐厅店员服务态度好好!我第一次嚟食,店员都有推介同讲解食物种类,好细心呀☺️🍽️人均:$100-$200🕰️时间:午市时段•四季养生系列桃胶菊花桂花雪梨茶竹蔗茅根马蹄薏米水石榴紫贝天葵山楂蜜黑糖三枣桂圆姜母茶我哋四款唔同口味嘅四季养生系列都试过晒 👍🏻我个人就最钟意石榴紫贝天葵山楂蜜,唔会太酸,但系又够晒开胃。其次桃胶菊花,桂花雪梨茶都好好饮,好足料,见到有唔少桃胶系杯饮料入边。因为佢系外卖樽装,大家饮唔晒都可以拎返就继续饮,唔好嘥🤟🏻另外,唔想饮依类特色饮料嘅都可以饮餐厅本身提供嘅热茶,都好好饮,消滞解渴🫖面饭类:•蛇王芬特色蛇羹套餐 $149🫕花胶太史蛇羹🍚生炒腊味糯米饭嚟蛇王芬餐厅又点可以唔食吓佢嘅蛇羹套餐?蛇羹热食暖身暖胃,加入配料葱花同饼仔,十分好食❤️糯米饭面冇得弹,好多切碎咗嘅腊肠腊肉,又唔过咸👍🏻•双重黯然销魂煲仔拌面 $89佢依个双重黯然销魂煲仔系餐厅其中一个皇牌
养生中菜首选🌸四季芬芳by蛇王芬

面饭类:

•蛇王芬特色蛇羹套餐 $149
🫕花胶太史蛇羹
🍚生炒腊味糯米饭
糯米饭面冇得弹,好多切碎咗嘅腊肠腊肉,又唔过咸👍🏻

•双重黯然销魂煲仔拌面 $89
佢依个双重黯然销魂煲仔系餐厅其中一个皇牌推荐,瘦叉烧同半肥瘦五花肉都好正!易咬唔韧👍🏻因为蛇羹套餐有糯米嘅关系,我哋就点拌面,拌面有啲似豉油王炒面,不过唔系幼面☺️

点心类:

•菊花虾饺(菊花)$34
虾饺一口size,真系有菊花味🤤好fresh好有特色!

•太史蛇羹酥(三角酥)$49
同平时酒楼食嘅三角酥其实好似,但个馅料就变咗做蛇羹,仲好食咗!😋

•三色小笼包 $89
三色小笼包劲IG-able,特别适合一啲平时食小笼包沾劲多醋嘅食家(包括我🤟🏻),因为佢有支试管仔俾你直接注入醋落个包内,然后一啖系口内咬落去😍千奇唔好咬一半呀,啲醋同汁同泌走哂㗎!
三色有三种不同口味嘅小笼包,包括原味、麻辣、同黑松露。全部都好好味😋

•咸柑桔生煎包 $39
相信唔少人俾依款鲜橙色嘅生煎包吸引咗!有柑桔🍊甜味!出面冇见过!

Bible rating: 9/10

📍地址:四季芬芳 (沙田)
沙田沙田正街2-8号新城市广场三期3楼363A号舖
四季养生系列