2021-06-09 45 浏览
🍽好茶养生𝐻𝑜𝑐ℎ𝑎.𝐸𝑙𝑖𝑡𝑒▫️成日经过𝙼𝚘𝚔𝚘,但咁多次都无行过入去佢新开𠮶个好似小市集嘅𝙿𝙾𝙿,今次入去先发现原来入面有间饮养生茶嘅茶饮店,感觉几健康,试一试又发觉都真系几真材实料,几值得推介下~▫️▪️皇牌气血茶($𝟹𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)佢呢杯嘅功效系「理气散瘀,暖宫驱寒」一听就知系专为女人经期前后而设🤣饮落红枣味好出,我叫咗要少甜,不过其实饮落都似无落糖,系靠红枣带出甜味,另外佢加咗玫瑰花,可以疏肝解郁,饮落清香简单,绝对适合夏天热辣辣想饮嘢又想养生嘅女仔😌虽然店员姐姐净系同我讲热饮焗𝟻分钟先饮会出味啲,不过我觉得冻饮都系焗耐少少个味道更出!▪️冰糖雪梨银耳露($𝟹𝟻, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)呢杯我建议唔好叫少甜,因为佢似甜品,如果少咗甜就会减咗冰糖嘅味道。呢杯功效系「滋阴养颜,生津润肺」佢真系有劲多料!细妹打开盖饮,同食甜品无分别🤣雪耳加埋雪梨一粒粒好爽😋▪️玫瑰荔枝慕丝🌹($𝟺𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶)慕丝好滑,整体唔会话好甜,通常荔枝制品都会有阵好似荔枝玉露嘅死甜,佢呢件蛋糕绝对唔系,反而系淡淡嘅玫瑰荔枝味,食落好𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝,无罪恶感~▪️果漾
🍽好茶养生𝐻𝑜𝑐ℎ𝑎.𝐸𝑙𝑖𝑡𝑒
▫️
▫️

皇牌气血茶

▪️皇牌气血茶($𝟹𝟾, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶)

▪️冰糖雪梨银耳露($𝟹𝟻, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)
呢杯功效系「滋阴养颜,生津润肺」

▪️果漾啫喱蛋糕($𝟺𝟸, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟽/𝟷𝟶)
望落好靓💛面层系啫喱,下面底𠮶层食落有啲似柠檬挞,味道唔错🍰
2021-06-09
皇牌气血茶