2021-12-20 22 浏览
今日约了朋友见面 好耐无见😂 一堆心事要倾 行到累 又说到口干 想揾个位坐低饮野 偶意发现到呢间店 仲做紧优惠 一杯自选花茶加一件花茶蛋糕只是$58蚊🤭🤭 二话不说就入左去😁见到不同款的野饮 都心大心细 但由于近排天气有点冻 我们两个都不约而同的选左杯热饮🤭🤭我就选了皇牌气血茶手脚成日冰冻的我就选了他们的皇牌气血茶试试😂 呢个气血茶 好像好劲咁 一打开 已经闻到好香花香味 一望入面有好多材料,有桂圆, 红枣,黑柯杞,玫瑰花,菊花等等饮落好舒服☺️ 又充满花香 令人好舒压 我叫左少糖 刚刚好 每一口都好暖身😊 饮到最后双手已不觉冻了🤭 甜品我就选了玫瑰荔枝慕丝☺️外形已经好靓 好少女feel幼滑的慕丝和莓味的果酱,加上淡淡的荔枝香味 整个感觉 酸甜酸甜的好开胃 食多口都不会觉得腻 仲加上松软海绵蛋糕 ☺️ 真的好满足🤭朋友选了好滋补润的红枣枸杞银耳露及士多啤梨千层批 ☺️ 杯红枣枸杞银耳露都好足料 望落有好多雪耳 有红枣、枸杞…好滋补养颜☺️👍🏻 朋友话唔会太甜 饮野之余有啲嘢咬下😆🍓千层批样子好靓好吸引 好似拿破崩蛋糕的样子🤭 食落个批都几酥化 每层都好多cream, 🍓香味甜中带点酸 唔错唔

我就选了皇牌气血茶

甜品我就选了玫瑰荔枝慕丝☺️外形已经好靓 好少女feel

朋友选了好滋补润的红枣枸杞银耳露及士多啤梨千层批 ☺️

🍓千层批样子好靓好吸引 好似拿破崩蛋糕的样子🤭 食落个批都几酥化 每层都好多cream, 🍓香味甜中带点酸 唔错唔错☺️

除咗杯装茶 呢度仲有养生保健茶包卖 可以买嚟自己得闲冲嚟饮

店铺虽小 但环境舒适 绝对是一个朋友聊相聚聚及扮伪文青打卡的好地方☺️🤭