2018-09-19 252 浏览
朋友同我一样都系火锅控,佢话无耐之前旺角新开左间打边炉嘅餐厅好有特色,向我极力推荐,咁我梗系要试吓啦 横浜街场系正旺角市中心,好易去!窗上面粘左张贴纸介绍铺头嘅火锅用杉木桶「杉木具备天然木香,杉木散发的香气中含有的香彬木醇具有杀菌的作用,空气中的有害细菌、人体中的病原菌都可以杀死,香彬木家具对各种皮肤炎症都有很好的抑制作用。非常环保,其香气令人舒适,能够消除疲劳、舒缓压力。专做 ‘不上火’ 的木桶火锅,好吃还 ‘养生’ 给脾胃好好泡一个温泉,祛祛火!喷泉火锅营养健康,好吃不长半」我哋六点钟去到,所以侍应可以帮我地安排坐窗边卡位!坐系落地玻璃隔离,视角宽敞、景正食物正,特别舒服 酸菜白肉卜卜蚬锅:材料十足,配埋阵阵既杉木香味,感觉清新、与众不同!杉木既神奇功效,再加埋木桶锅嘅特别设计,经过过滤去油杀菌,仲有鹅卵石增加矿物成份,系名正言顺嘅「养生锅」 我哋都忍唔住饮咗几碗!特色炸鱼皮  &  川味炸鱼皮:极力推荐!特色炸鱼皮系鱼皮加埋墨鱼胶一齐炸,热辣辣脆卜卜,就咁新鲜食又得,煮嚟食又得 而川味炸鱼皮就系炸鱼皮配以辣粉!五宝丸:呢碟五宝丸实在太好味,我哋食完一碟之后要再追加多一碟 当
横浜街场系正旺角市中心,好易去!

酸菜白肉卜卜蚬锅

我哋都忍唔住饮咗几碗!
特色炸鱼皮  &  川味炸鱼皮

而川味炸鱼皮就系炸鱼皮配以辣粉!
五宝丸

当日冇贡丸,我哋第一碟拣多咗粒墨鱼丸,第二碟就要多咗粒虾丸!其实款款都好出色,特别系虾丸同埋猪肉丸,个口感好特别,食得出系满满嘅虾肉同猪肉,系我食过最好味既虾丸同猪肉丸!必试!
手工潮州鲜肉饺  &  手工芫茜鲜肉饺

手工潮州鲜肉饺  &  手工芫茜鲜肉饺:潮州鲜肉饺主要嘅馅料系猪肉,同想像中一样。反而芫茜鲜肉饺比到惊喜我,因为我平时系唔食芫茜,但系我竟然都觉得好好味

原味炸响铃

原味炸响铃:保持应有水准!
本地手切肥牛

本地手切肥牛:牛味肉浓,脂肪分布适中,口感肉质上乘

新鲜鸡子

新鲜鸡子:大大粒,正

金菇  &  油麦菜

金菇  &  油麦菜:新鲜

赞崎乌冬

赞岐乌冬:系急冻嘅赞岐乌冬,煮耐左都唔会淋,烟韧好味

香茅柠檬七喜
香茅柠檬七喜:新鲜香茅同柠檬,配以梳打水,清新解渴开胃

总括嚟讲,横浜街场地点便利、装修有特色、食物有质素、又有旺角夜景,值得再去
酸菜白肉卜卜蚬锅
特色炸鱼皮  &  川味炸鱼皮