2021-07-03 81 浏览
观塘友知我平时少汤水,推介我黎#二撇鸡,佢话呢间开咗一个月左右,厨司是酒店级人马,佢话中午黎都要排队买饭,皆因佢真系平靓正。好饮返碗花胶鸡汤补下, 于是即刻约咗佢黎食番餐。呢间小店主打鸡, 有花胶鸡汤, 可配搭米线、米粉同上海面, 好味又养生。 另外仲有、秘制口水鸡, 海南鸡, 胡椒猪肚…尚有鸡丝粉皮, 好撚脆…惹味小食等唔同选择。 老友之前试过鸡, 故今次佢点了番茄肥牛配米线,番茄蓉的浓底很香浓。我点了花胶汤走面,因又想饮汤,又想食佢嘅麻辣担担面😛。花胶汤果然好正,虽然薄薄的,但都有4片,花胶有丰富胶原蛋白,可以补充蛋白质,亦有助滋阴润燥,佢嘅价钱非常之公道。麻辣担担面- 先辣后麻,辣度适中唔会呛喉,面质比较淋身。 小食-海南鸡,鸡香味浓郁,鸡肉的确做到肉质嫩滑,钟意食鸡的朋友一定要黎食下啊。

我点了花胶汤走面,因又想饮汤,又想食佢嘅麻辣担担面😛。

麻辣担担面- 先辣后麻,辣度适中唔会呛喉,面质比较淋身。

2021-07-02