2019-07-11 196 浏览
养生菜式工厂餐厅观塘区好似开咗好多工厂餐厅,收工过嚟食完又近屋企,所以都可以过嚟食下。女仔周时都要补下,上次经过呢间餐厅,见到有炖汤,嘢食又fashion,所以拉埋男朋友嚟陪我食。我预早两日book咗7:30 ,去到八成满人,都多人食,所以同人搭枱,坐大圆枱。 叫咗是日推介炖汤,茶树菇虫草花炖猪展,三个𩠌,豉汁带子蒸豆腐,芥末牛柳粒同埋麻辣口水鸡。茶树菇虫草花炖猪展呢个炖汤感觉几补身,虽然冇中药材料,但系可能有虫草花同埋猪展煲嘅关系,所以个汤拎上嚟已经好香。味道上冇味精,个汤应该炖左一段时间,补而不燥。豉汁带子蒸豆腐男朋友钟意食豆腐,我钟意食带子,豆腐喺底,带子中间,带子上面好多豆豉,两个主要材料都淡味,所以加埋咸小小嘅豆豉同埋豉油,食落都几搞笑,唔错。芥末牛柳粒呢个又系fashion菜,牛柳粒系油炸嘅,加埋啲红椒、黄椒、翠玉瓜粒,捞芥末酱,小小辣得来有少少甜,几特别。麻辣口水鸡有成半只鸡,够辣,岩晒我食。另外个茶都好健康,系菊花杞子红枣桂圆茶,女生补品。
养生菜式工厂餐厅

茶树菇虫草花炖猪展

茶树菇虫草花炖猪展

芥末牛肉粒
芥末牛肉粒

芥末牛柳粒

麻辣口水鸡

麻辣口水鸡
有成半只鸡,够辣,岩晒我食。

菊花杞子红枣桂圆茶
菊花杞子红枣桂圆茶

另外个茶都好健康,系菊花杞子红枣桂圆茶,女生补品。

2019-07-10
  • 茶树菇虫草花炖猪展