2021-10-20
曾几何时我系每日一奶茶嘅生活,可惜人越大就越珍惜身体,近年更加同冻饮几乎断绝关系😂。今日行MOKO见到哩间茶饮店,见招牌大大个"养生",真系受唔住诱惑走咗入去。见到menu每杯野饮都完全冇罪恶感,而且好岩女士养身养生,于是两人分别order咗个皇牌气血茶同苹果养颜茶,店员知道我又惊冻又惊热,于是特别整咗个常温版本比我,仲有少糖版本😱,完全系我需要嘅野!而隶属外貌协会嘅我😂😂即刻比个玫瑰荔枝慕斯蛋糕吸引咗,同行朋友就要咗个士多啤梨千层蛋糕。我个人好中意个玫瑰荔枝慕斯蛋糕,每啖食落都有啖啖嘅花香,好有少女心。反而个千层批可能因为放耐咗,已经唔脆。而我最欣赏哩间铺,反而系佢有好多养生茶饮礼盒,种类多样,想养颜又得,想养生又得,而且个packing做到超靓,送礼自用都好开心❤❤❤,就嚟圣诞节,用佢送礼真系好得体!