2016-02-02 296 浏览
工作多个月,终于有时间抽出黎写下美食。等到年尾收炉,当然要报告一下我呢个九十后系呢几个月食左d咩啦!先讲下呢间最近期食过既甜品。你话佢系糖水甜又得,话佢系一间充满地道香港特色既CAFE亦得。今次我先唔讲环境,讲左野食先!桑寄生茶 $25+$5蛋作为一个不折不扣既九十后,正常都唔会叫呢d咁传统中式既糖水食,今次我反潮流,叫左个热食。原因有二,一黎未食过,想试下;二黎天气冻左好多,叫个热食先对得住自己。不过最重要既,可能系因为人大左,知道冻野对自己身体,始终唔系几好,系时候要学下养身!#特别我系女仔呢!老板招呼我讲都话呢个系其中一个餐厅卖点。原来桑寄生茶既营养价值都唔少,系公认既女仔恩物,对养阴好好!仲有袪湿,保血保气既功效!训都训得好d啦!糖水一到,味道系有种苦涩带甜,食唔惯就预左,但总算比我想像中易入口,饮多两淡就惯,而且仲开始中意左佢个阵茶味。系个底度仲揾到好多黑豆,够哂健康,只蛋蛋仲好入味!食完之后个人即刻暖返哂!另外,我亦叫左个All Day Cheerzfast ($40)查实系因为我呢日开夜迟左收工,仲未食晚饭,想饱肚d。估唔到呢个多士先系全晚惊喜!好香好重既牛油果味,宜家谂
工作多个月,终于有时间抽出黎写下美食。

先讲下呢间最近期食过既甜品

今次我先唔讲环境,讲左野食先!
桑寄生茶 $25+$5蛋

#特别我系女仔呢!

老板招呼我讲都话呢个系其中一个餐厅卖点。

仲有袪湿,保血保气既功效!训都训得好d啦!
桑寄生蛋茶

查实系因为我呢日开夜迟左收工,仲未食晚饭,想饱肚d。

估唔到呢个多士先系全晚惊喜!好香好重既牛油果味,宜家谂起都好肚饿,好想再去食多一次!
All Day Cheerzfast
2016-01-18