2019-08-21 28 浏览
呢度大厦有好多唔同嘅食肆,同朋友喺度任拣一间,结果选择咗呢一间尚鲜~ 以为打边炉都会系「佬」啲嘅格局, 但原来佢系行日式嘅~😊打边炉当然唔少得要点嘅酱汁啦!呢度有好多选择,总有一种啱口味!一睇menu超级惊喜, 多汤底选择之外, 仲俾我见到有养生汤!川贝海底椰炖鳄鱼排汤~ 一锅炖汤佢会先畀客人饮, 饮完汤之后, 会盛起里面嘅汤料 , 里面有鸡、猪、鳄鱼肉 亦都有川贝、海底椰,见到佢真材实料, 真心欢喜 !再之后就会加猪骨上汤 ,作打边炉之用!刺身四式~ 当中要highlight嘅系带子! 巧妙地用柠檬带起带子嘅鲜味,口感清爽,用嚟开胃啱哂!五味豚拼盘~ 有五种猪制品, 放喺个靓靓盘上面,非常吸引! 当中有猪红 猪肉片、 肠猪皮、 猪皮、 猪肾,各式其式任君选择! 猪肉片肥瘦参半,合符完美比例,而猪红一啲都唔腥!百花酿油条~ 用虾胶酿咗落油炸鬼度,新鲜炸起脆卜卜!脆响铃~ 非一般来货嘅货色,比较粗身大条!羽衣甘蓝~ 呢个菜都系superfood ,有益好味,有得点呢个菜,绝对系啱晒我! 菜最容易吸晒啲汤, 食落特别好食!脆鲩鱼、脆骨腩~ 一向都钟意食鱼, 有啖啖肉嘅, 亦都叫咗有骨嘅!

百花酿油条~ 用虾胶酿咗落油炸鬼度,新鲜炸起脆卜卜!
脆响铃~ 非一般来货嘅货色,比较粗身大条!

脆鲩鱼、脆骨腩~ 一向都钟意食鱼, 有啖啖肉嘅, 亦都叫咗有骨嘅! 真系好贪心! 无论边款都系咁新鲜,口感 脆脆的,有时觉得唔系食紧鱼😆