2021-04-17 715 浏览
上星期去睇牙医,洗牙后发现自己有好多只蛀牙。于是,我要开始健康人生啦,食少啲糖同埋零食,开始返每晚用牙线清洁牙缝。不过我有一个陋习,我好钟意饮珍珠奶茶,有时啲好Q弹嘅珍珠会摄咗喺牙缝中间。所以,依家开始只可以拣一啲健康嘅饮品。今日经过MOKO见到呢一间养生之选,$58包一杯茶同一件蛋糕,一于同朋友去试一试,顺便补足生日。除咗现场即冲嘅茶之外,佢仲有一啲养生嘅产品,好似一啲包装好嘅茶包、果干等。呢间茶饮店系香港品牌,一定要更加支持啦!估唔到佢啲茶好饮之外,蛋糕都制作好精美,个卖相可以媲美一啲酒店给嘅精致糕点呢!士多啤梨千层酥千层酥好松脆,总共有四层,每层之间都加咗一啲士多啤梨嘅cream。果样啫喱蛋糕个样好靓,透明嘅啫喱包住唔同嘅水果,有士多啤梨、蓝莓、花等。下边有一层冻cream,再加饼底,成个组合都配搭。水果茶清新,健康,可口,有苹果干、橙、青柠、菠萝干,最抵仲有一啲士多啤梨蓉,饮落去微甜的。冰糖雪梨银菊露慢慢睇住个菊花喺个水入边慢慢打开,开花,感觉都好治愈。饮落去系一个舒服嘅感觉。润喉润肺,把声都即刻精神晒!估唔到饮台式饮品都可以好健康,仲有养生嘅疗效,饮多啲都唔怕啦!

士多啤梨千层酥

果样啫喱蛋糕