2023-08-08
🫶🏻城寨龙凤鸡煲翅(四人份量)呢个点止系边炉汤底,直情系靓汤,真系原只鸡放落去煲,仲有劲多只花胶,啲花胶仲要唔细只,骨胶原满满,浓香得黎又唔油腻,已经隔佐啲油,饮得放心,饮完再加清汤落去先打边炉!🫰🏻金箔活鱼刺身火锅店有刺身真系唔少见,但成日都好惊会整得唔好或者唔新鲜,但呢度真系好放心。刺身上枱果阵连埋鱼头,原条切好放出黎,每块鱼都切得好薄,薄薄一片好通透,鱼肉好鲜嫩,鲜甜可口,未饮啲汤就被我地清晒啲刺身啦!👍🏻花刁醉虾打边炉食虾好常见,呢度就花啲心思整佐醉虾,鲜虾用酒浸住,酒香渗晒落虾肉入面,鲜虾大大只,碌完出黎食就食到阵阵酒香,虾肉弹牙!👏🏻挂架牛颈脊牛颈脊口感爽嫩软滑,油花适中,牛味细致,打边炉最突出到啲牛味,质感又好,够晒嫩口!
呢个点止系边炉汤底,直情系靓汤,真系原只鸡放落去煲,仲有劲多只花胶,啲花胶仲要唔细只,骨胶原满满,浓香得黎又唔油腻,已经隔佐啲油,饮得放心,饮完再加清汤落去先打边炉! 🫰🏻金箔活鱼 刺身
火锅店有刺身真系唔少见,但成日都好惊会整得唔好或者唔新鲜,但呢度真系好放心。刺身上枱果阵连埋鱼头,原条切好放出黎,每块鱼都切得好薄,薄薄一片好通透,鱼肉好鲜嫩,鲜甜可口,未饮啲汤就被我地清晒啲刺身啦! 👍🏻花刁醉虾
打边炉食虾好常见,呢度就花啲心思整佐醉虾,鲜虾用酒浸住,酒香渗晒落虾肉入面,鲜虾大大只,碌完出黎食就食到阵阵酒香,虾肉弹牙! 👏🏻挂架牛颈脊