2022-08-18 40 浏览
旺角站📍荣哥煮场-饮完养生茶,继续养生之旅。今次去荣哥煮场食花胶鸡煲😋二百零蚊两个人落楼,抵食!二人套餐($268)二人套餐有四款可以简,分别系招牌酸菜鱼煲、药膳黄酒鸡煲、浓汤花胶鸡煲同胡椒猪肚鸡煲。套餐另外包一个小菜、两碗白饭、一个前菜同甜品。前菜系醋香云耳,微酸开胃。我地简左花胶鸡煲,继续养生之旅😎花胶鸡煲一上台个阵又唔觉份量多,只见深黄色既鸡汤同为数不少既花胶仔。一滚起就饮返啖汤先,浓而不腻,清甜滋补,而且饮到个质地系胶胶地、浆浆地,满满骨胶原😍👍🏻花胶虽然唔系大大旧,但量多,都有成十旧😙鸡件几滑,记得记得熄火,咁就唔会煮得太老😛鸡件食落都几多下!两个人都够晒饱。另外小菜要左黑松露煎肉饼,几札实,真材实料,淡淡黑松露味(个人觉得可以再重手d)。糖水有杨枝甘露,意想不到几好味,好滑,都几多料。环境方面,餐厅唔算好大,少少迫,但全场满座,都几多人食花胶鸡煲😜侍应上菜收碟都几快手,服务态度几好。
旺角站📍荣哥煮场

二人套餐($268)
浓汤花胶鸡煲

前菜系醋香云耳,微酸开胃。

黑松露煎肉饼

糖水有杨枝甘露,意想不到几好味,好滑,都几多料。
杨枝甘露

杨枝甘露