2020-08-15
今日系星期六,系限聚令底下所有食肆只限二人用膳以及餐厅内用膳人数唔可以多过五成。所以我同朋友就喺门口等我左大约15分钟就能入座。不过入座后换来嘅系难受嘅开始我同朋友都好少影开相,所以今次系纯文字分享。当坐低嘅时候发现沙发同枱面未有洁净嘅情况,只要唔系太过分我地都觉得冇所谓所以冇出声。叫咗两个lunch set,价钱系平嘅大约二百零蚊就有头盘主菜同甜品。呢一样野系值得赞嘅地方。食物方面质素系冇问题嘅,我哋叫咗个羽衣甘蓝鸡肉沙律作为头盘,肉眼扒仲有一份香煎鱼柳作为主菜。甜品拣咗炖蛋同埋苹果挞。已二百零蚊呢个价钱来讲系值得嘅而且味道确系不错,牛扒大约七成熟左右。但系分量同埋食物选择对于我哋来讲觉得实在太少。❗️❗️❗️重点系除咗门口侍应有少少礼貌之外,其他大部份嘅侍应绝对系冇礼貌冇笑容完全感受唔到基本及应有嘅服务态度。呢间餐厅绝对唔应该喺太古广场呢类高级商场出现,因为好容易系会惹来投诉。额外叫咗杯mocktail,个外籍侍应好轻佻咁经过枱面随手放低就算数,完全仲衰过茶餐厅侍应。其他员工亦都喺度大声讲大声笑,完全系冇尊重过在场嘅客人同埋呢一间铺亦都冇尊重过自己。有见及此本人会将呢一间餐厅列为黑名单,
❗️❗️❗️
有见及此本人会将呢一间餐厅列为黑名单,自己唔会再去亦都唔会推荐任何身边人及朋友去呢一间餐厅用膳。
纯粹个人感受,多谢收看。