2023-09-07 405 浏览
Lunch set : 三文鱼菠菜意粉 $105,沙律+咖啡 $36,加一= $155🥗 沙律:量少,主要系生菜碎🍝 三文鱼菠菜意粉:量ok,刚到时唔觉有烟,捞起时好多烟,应该系叮热的!三文鱼少、过熟到"鞋",菠菜竟然有多条约2吋长的菜茎,由于比较韧,要挑晒出来分开食,否则唔知点先至可以在口内同意粉分开吞,前所未见!☕️咖啡:只落少少奶,成杯咖啡白晒,原来系奶精!我最怕多奶咖啡!不如原装小胶盒上,好过放在器皿扮鲜奶/cream!以前在港岛试过这品牌咖啡店已觉得麻麻,而这店价钱贵,平时亦唔多客,所以无谂过试,但上月有一日因赶时间才光顾。唔想花时间用手机落单,问中年女服务员可否帮忙写,佢高声话 "你讲吖、你讲吖",我便说唔好意思,佢无回应,似乎一而再表示不满。其实在不同食肆见过食客这样要求,服务员都立即帮忙,这位服务员好似觉得我令佢做多咗嘢。物无所值、食得唔开心,一次都厌多!
Lunch set :
三文鱼菠菜意粉 $105,沙律+咖啡 $36,加一
= $155

🥗 沙律:量少,主要系生菜碎

物无所值、食得唔开心,一次都厌多!