2024-02-06
今次我地去咗南昌Vwalk食呢间新开无耐既福冈汉堡扒,见佢叫福冈以为系一间日本餐厅其实佢系一间韩式餐厅嚟架,见佢门口,店内,餐牌都写韩文反而唔系日文😮今次我哋嗌咗个二人套餐 Set 2 ($355)包两份汉堡一个特色饭同埋两杯饮品介绍嘢食之前要讲下佢嘅食法先!唔知大家有冇去过福冈旅行?佢个食法就系参考博多一间叫极味既餐厅🤪 个汉堡会连埋热石头一齐上枱,而你就需要用个铲仔将个汉堡分成细份,然后将啲肉分批放上热石上面煎熟佢,好考大家既功夫架!芝士蛋蒜和牛汉堡呢个都算系呢间餐厅嘅招牌食物!汉堡用既系和牛,啲肉肥瘦均匀口感十分之好,牛味亦都好突出!芝士好容易拉到丝出嚟而啲蒜片亦都好香脆,一啖汉堡一啖蛋,咁样食法零舍有滋味🧀墨西哥辣椒和牛汉堡墨西哥辣椒唔算太辣但个辣度好刺激到个食欲!将辣椒捞埋汉堡同埋蛋一齐食,成个墨西哥风味走晒出晒嚟,钟意食辣嘅朋友就一定唔可以错过🌶️和牛乒乒乓拌饭上面嘅和牛粒炒得十分之香口,加上拌饭嘅灵魂韩式拌饭酱捞埋其他配料一齐食,成个饭都韩气逼人,十分之开胃😋西柚特饮套餐就包普通罐装饮品,我地想饮特饮加$18就ok,仲要好大杯,上枱个阵都比佢个size吓一吓!呢杯西柚特饮唔
芝士蛋蒜和牛汉堡
墨西哥辣椒和牛汉堡
和牛乒乒乓拌饭
西柚特饮
套餐就包普通罐装饮品,我地想饮特饮加$18就ok,仲要好大杯,上枱个阵都比佢个size吓一吓!呢杯西柚特饮唔会好甜,如果惊甜仲有柠檬比你笃埋调节个甜度!满满嘅西柚香味解油腻一流🍹
金橘柠檬特饮
酸酸甜甜,如果之前嘅辣椒同埋拌饭太辣 呢个特饮完全可以帮你解辣,正🍹
最后都想讲下呢度嘅店员服务,佢哋会定时过嚟同你更换已经冷却咗嘅热石,仲细心提示啲肉落落去3秒就要翻去另一面!成个服务态度值得一赞👍🏻