2024-12-26
朋友约左呢间餐厅食饭,一黎到觉得餐厅既环境几舒服,餐厅都几爆,好彩留左位,可以好chill甘入座😄同为选择困难症既朋友,拣set系不二之选,有餐汤,餐饮,小食,主菜,甜品💁🏻♀️🍽️白桃芒果冰茶🍽️是日餐汤浓郁既南瓜汤🍽️沙律小食我地拣左沙律碗,颜色系好靓,佢食材既配搭系几新鲜,车厘茄,芦笋,藜麦,南瓜,最特别既系紫薯,开头仲以为系红菜头之类,紫薯几甜仲有d口感唔系淋晒👍🏻🍽️黑松露杂菌粗管意粉一上台就闻到好浓郁既黑松露味,酱汁系比较浓稠,每一条粗管粉都被酱汁包住,味道同食材系简单纯粹,菇+奶油+黑松露🍽️香煎美国prime顶级牛小排卖相颜色吸引,牛小排熟度刚好,口感我觉得几似猪颈肉,念得黎有𡁻口,加埋咸甜适中仲有酒香既酱汁,系好唔错,其中想一提既系伴菜入面既薯仔,全熟但系爽口既薯仔系好味! 我平时唔钟意食除左炸以外既薯仔,但呢个口感既薯仔又几好食窝👀🍽️宇治抹茶牛角窝夫🤩为晚餐画上令人满意既句号!叫做窝夫但又好似鸡蛋仔,重点系佢系即刻整,支叉叉落个皮到既时候系脆既,加埋绵密浓郁既抹茶雪糕,绿茶酱,红豆糯米糍,perfect!总括而言,环境舒适,用心制作,绝对可以再encore!
🍽️白桃芒果冰茶
🍽️是日餐汤
浓郁既南瓜汤
🍽️沙律
🍽️黑松露杂菌粗管意粉
🍽️香煎美国prime顶级牛小排
🍽️宇治抹茶牛角窝夫
总括而言,环境舒适,用心制作,绝对可以再encore!