2023-05-14
劳动节放假约左女朋友夜晚去食呢间餐厅,呢间餐厅装修好英国风,好打卡able。女朋友话佢食左下午荼所以唔想食咁多肉同carbs,所以我地决定一人点一份野食for自己,然后再点一份甜品share。我就点左Calamari Squid Ink Pasta,鱿鱼煮得十分爽弹,忌廉墨鱼汁捞左D蕃茄,食落唔滞,好开胃。女朋友就点左Madame Croque,呢个唔记得影相 呢个份量女朋友话都够佢食(佢本身唔饿+本身食好少野),但我觉得一般人就应该唔够饱。但价钱就$129,偏贵。最后,甜品就点左Earl Grey Pancake,佢个摆盘好靓,earl grey酱几香,pancake质地好软林,几好食。唯一要改善嘅地方就系上菜速度,我个Calamari Squid Ink Pasta上左之后,等成15-20分钟先上Madame Croque,好彩女朋友唔饿咋。希望餐厅可以改善下。