2015-11-22
呢间CAFE主打既就系 MYOC = Made Your Own Coffee依家系coffee menu里面已经有八十几种COFFEE比客人选择有大部分既咖啡口味都好特别 未听过 亦都未试过我就简左呢个"COOKICION" (HKD52)杯底有D系COOKIES 上面就系foamed milk 仲有oreo碎仲topping 另外有个expresso on side 呢杯COOKICION好适合女仔饮 咖啡味道好浓郁 同时间慢慢浸出cookies and cream既味 甜甜地 饮饮下仲有OERO碎 增加口感我仲食左餐厅新推出既home-made ice cream我食呢个叫"NICE" 内含两个homemade ice cream, 炸芝麻汤圆同埋CRUNCH想再丰富D 佢仲有wonderful同marvellous简 成支雪条插系个雪糕到另外 佢有好多款雪糕供客人选择好多味道都好特别 出面好少有 我就叫左 EARL GREY 同 SWEET POTATO我对个EARL GREY 好 impresstive!因为好多地方earl grey味都做得不太出色 始终原本佢就唔系一样会有
有大部分既咖啡口味都好特别 未听过 亦都未试过
我就简左呢个"COOKICION" (HKD52)
另外有个expresso on side
呢杯COOKICION好适合女仔饮
咖啡味道好浓郁
饮饮下仲有OERO碎 增加口感
我食呢个叫"NICE"
另外 佢有好多款雪糕供客人选择
好多味道都好特别 出面好少有
我就叫左 EARL GREY 同 SWEET POTATO
我对个EARL GREY 好 impresstive!
因为好多地方earl grey味都做得不太出色
始终原本佢就唔系一样会有好浓郁既味道
但系由于呢间CAFE既雪糕真系用earl grey tea 黎整既关系
所以味道超级浓郁 而且好香滑 不易溶
除此之外 炸芝麻汤圆都系正
佢外脆内软 中间仲要有流沙既效果
同系我最钟意既芝麻味
成杯雪糕带比我既感觉真系好NICE!