多谢❤成间餐厅前后既工作人员,为我地安排一个好食又开心既晚餐。就算得2个人又好一大班人既party都好,只要你要求既,餐厅都会照顾得好到位,仲会比你谂得更细心🥰 系重要既日子,紧系要提早准备,一个月前终于揾定餐厅,胆粗粗问下如果2个人庆祝生日😅 可唔可以特别安排个刺身蛋糕。本身都冇咩期望! 但转个头餐厅已经回覆冇问题!!! 仲提议左几个刺身蛋糕设计,真系好细心,懒人既我完全唔洗用脑🥰 剩系刺身蛋糕系唔够,睇到佢地menu 有时令同多款热卖,为左令寿星系生日当日食得丰富,顺便落埋单,讲定有咩想食 (好彩有提早落单,有D食品当日已经冇货🤓)。餐厅会系一星期前同用餐前一日再confirm 多次食材有冇要修改。终于黎到用餐当日! 环境同灯光都好好feel,坐得好舒服。食物方面,我地主要叫左4大类 1️⃣刺身、2️⃣时令 / 有特色、3️⃣生蚝 同 4️⃣小食 / 串烧 / 热食:1️⃣刺身蛋糕🤤每款刺身2件 餐厅可以将佢地本身既 什锦刺身拼盘 同 特上什锦刺身拼盘 夹埋一齐整个蛋糕形 (饭底),岩哂寿星唔中意食甜蛋糕,但又有个蛋糕形既仪式感!😃中吞拿鱼腩❤ 冇筋,鱼油味香 油甘鱼❤ 味道淡鲜,口感柔软三文鱼✨ 味

中吞拿鱼腩❤ 冇筋,鱼油味香
油甘鱼❤ 味道淡鲜,口感柔软
三文鱼✨ 味道正常,较簿身
赤虾✨ 鲜甜爽口
真鲷❤ 少脂肪,柔中带韧
大吞拿鱼腩❤ 油脂分布平均,不过其中一件有筋
深海池鱼❤ 口感鲜嫩
upgrade 日本马粪海胆❤ 鲜香浓郁带甘甜 口感丰腴
三文鱼籽❤ 啖啖鲜味
牡丹虾❤ 大只够爽口,鲜甜味美
金目鲷❤ 油脂高
珍宝带子❤ 比想像中细粒D
时令刺身🤗

1️⃣.1️⃣单点刺身 另外叫多2款刺身满足下口瘾😌

活北寄贝剌身❤ 肉厚爽脆,海水同鲜甜味浓
北海道活象拔蚌剌身❤ 爽脆弹牙

2️⃣时令 / 有特色 虽然价格比较高,但真系好好味🤤

时令香箱蟹😍 松叶雌蟹,先拆肉再装起蟹膏同蟹籽,橙色实心既内子口感绵密香浓,外子就好似蟹籽咁脆卜卜
松叶蟹盖甲罗烧😍蟹盖内放满松叶蟹肉 蟹膏 同 飞鱼籽,食起黎咸香味美,蟹香系口到爆出黎!
原只矶煮鲍鱼🥰 肉质柔嫩弹牙
大吞拿鱼鲛寿司 KAMA TORO😍 油香十足,肉质嫩滑,脂肪纹密布如雪花,入口即溶!!!
吞拿鱼脑天寿司😍 最矜贵部位之一吞拿鱼头顶肉,筋少口感软滑,脂肪多鱼味极浓
赤鯥寿司😍 冬季红身鱼贵族之一 用火枪炙烧完淡淡既油脂,脂肪充足,带有鲜鱼既甜味
喜之次寿司😍 海中红宝石 鱼脂特别肥厚,肉质细嫩
火灸和牛寿司😍 有筋但系厚切

3️⃣生蚝 好耐冇食过💃🏾

天草处女真蚝😋 鲜甜香滑
爱尔兰活蚝😋 重蚝味,带子位好鲜甜,强烈回甘
时令生蚝 Fine De Claire😋 淡淡海水咸味,肉质鲜甜,弹性爽口
时令生蚝 White Pearl😋 咸鲜味浓,蚝肉清甜,裙边同蚝身比较爽滑弹牙

4️⃣小食 / 串烧 / 热食 出色抵食之选💃🏾

蟹籽沙律💓  爽口青瓜丝加大量蟹籽,够哂fresh
烧虾头配鲜虾味噌汤💓 用赤味噌煮既汤头,味道最浓郁,配埋烧过既虾头,鲜味十足仲有淡淡烧焦既焦香
海鲜蒸蛋💓 口感软嫩
日本静冈产糖蕃茄💓 蕃茄味浓,仲有蒜泥系面,味道好特别
白鳝串💓 外脆内软,口感鲜嫩有弹性,带有淡淡既烟熏香味
串烧鸡软骨💓 软骨有咬口

Menu选择好丰富,丰俭由人。而且餐厅既做法都好有弹性同细心,大时大节又好,有想有搞作既,佢地都好欢迎。呢个体验真系好难忘同开心🫶🏾我地最后再叫个雪糕甜品,为呢个生日饭画上完美既句号💁🏾‍♀