2024-04-10 2737 浏览
🔸欧陆套餐 西冷牛扒伴德国肠       $47 Salon steak and German sausage 配丹麦苏加嫩滑炒蛋入到餐厅坐落,见全场座无虚席都爆满嘅,叫咗个餐要等咗十二三分钟先到有杯茶上,一个大碟就盛齐整个套餐,牛扒系一般茶餐厅标准,都喺一片薄切牛肉,并唔系扒房𠮶啲厚切西冷牛排,件头当然唔算大,煎得外表几靓,入口有点韧,应该系用苏打腌太过啦,完全无牛味,肉本身无味道,全靠个蒜茸酱汁劲咸起味。德国鸡肉肠都算几大条,只系滚水烚热嘅,皮脆但肉就过咸。炒蛋分量只有一只蛋左右,食落完全无味,比唔上真正地道茶餐厅用混合几国鸡蛋并加盐加鲜奶做出嘅炒滑蛋。丹麦苏个名可能有啲卓头,其实就系一片多士,面包系用苏皮做法,咬落成一丝丝面包丝,有少许牛油味。不过个人反倒喜欢其他街坊茶餐厅就一件多士(大家乐起大集团会跟一砖贵价鲜牛油),顾客可以吩咐〝多士多油〞,服务到位嘅餐厅就会特别贴心为你多涂一些牛油在多士上,那食嘅既是丰富嘅牛油,更是地道香港人情味。份量就系噤多,十分钟内就食完,难怪餐厅翻枱好快,观察下平均20分钟就可翻一次枱。最后当然有杯餐茶,我要咗热鸳鸯,茶味唔够香郁,啡味都无,比唔上其
🔸欧陆套餐 西冷牛扒伴德国肠       $47

德国鸡肉肠都算几大条,只系滚水烚热嘅,皮脆但肉就过咸。

最后当然有杯餐茶,我要咗热鸳鸯,茶味唔够香郁,啡味都无,比唔上其他用多种茶叶冲出来嘅丝袜奶茶,连大家乐大快活那些都比不上。
2024-04-01
$47 (早餐)