2019-04-11
其实我跟公司董事来食过好多次,但次次都挂住食就唔记得影,这2次记得影,但老板系到就唔可以相机食先,当然老板食先,影到的𩠌菜就不是上菜时最正🤤的样~ 我今次影相的汤润喉养声又甘甜😋 但之前饮过其他汤,全部都好饮的,而且每窝都汤渣另上给食用,可以睇到真材实料煲出来的~海鲜全都新鲜,制作出的食物当然鲜甜味美~ 那只玻璃皮乳猪咁脆就紧系个个食啦~ 我影到都系得返几件,就黎得返个头~ 职员今日向老板们推销乳猪券,有兴趣都可以去买券换黎食,如果唔用券换,即日点菜是要加一的~ 笑料: 我系lift入面听到另外d人叫这些做邪恶券😂 因为好食但高胆固醇同会肥🤣甜品绝对是我喜欢的,无论红豆沙、杨枝甘露、普通/南瓜西米露、今次的杏仁茶,全都极好味 因为这些甜品会转,不会全部都有,要看看当日餐馆有什么啰⋯⋯ 而且餐馆通常都有姜汁糕同咖啡糕,但我对这些没太大兴趣,反而其他同事比较喜欢~对于老板们来说可能好抵食,但对我来说就很贵,所有我抵食就唔勾多星啦⋯⋯ 因为唔系我付款,所以我都系唔知每碟的价钱~