2018-04-29
1909 浏览
猪小姐今日工作超忙碌 无停过 又攰又饿 收工真系要医肚暴饮暴食一下平衡番心理天气热啦 想肠胃继续乖乖 都系食番啲熟嘅食物稳打稳紥 生野暂且拜拜先噜今晚同御用饭脚咀刁v去吉下吉下食串烧「肚饿了串烧」我谂大家无帮衬过都会听过个名 而猪小姐今次系第一次食咋 今晚要试试睇下有无第二次先食物选择都算多 有肉有菜有海鲜 识食当然要叫啲推介嘅串烧啦蒜蓉茄子好大条 切开嘅茄子尽地铺满惹味金银蒜蓉 茄子入哂味 够腍又够软汁烧翠肉瓜爽脆青绿 与甜甜烧汁颇夹 但汁不够多蒜蓉扇贝又系无得输嘅完美组合 扇贝肉身够厚够大粒 啖啖肉 连同海鲜汁加蒜蓉一同入口 好满足芝士广岛蚝相比下比较普通 蚝肉焗得较为硬身 金黄色嘅芝士味不浓 整体真系干了点车厘茄串爆汁清甜 系好味有营之选甜薯串甜度一般 要衬热食先够软熟 冻左即变硬黄金薯条新鲜热辣炸出已经无得输 仲要系波浪纹嘅薯条呀黄金并非平均沾满每条薯条 于底部嘅薯条会沾得比较多咸蛋黄 咸蛋黄味不是太突出 食落唔会漏 但成件事系夹嘅白鱼蛋大粒弹牙 加上孜然粉嘅微辣作调味 可唔可以食多一粒呀?盐烧牛舌系串烧嘅必叫item!尼度嘅牛舌都整得唔错 牛舌为粒状易入口 肉质弹牙带爽有肉汁
今晚同御用饭脚咀刁v去吉下吉下食串烧 「肚饿了串烧」我谂大家无帮衬过都会听过个名 而猪小姐今次系第一次食咋 今晚要试试睇下有无第二次先 食物选择都算多 有肉有菜有海鲜 识食当然要叫啲推介嘅串烧啦
芝士广岛蚝相比下比较普通 蚝肉焗得较为硬身 金黄色嘅芝士味不浓 整体真系干了点 车厘茄串爆汁清甜 系好味有营之选
甜薯串甜度一般 要衬热食先够软熟 冻左即变硬
尼度嘅牛舌都整得唔错 牛舌为粒状易入口 肉质弹牙带爽有肉汁 加上轻盐嘅配撘 叫得过
系饱嘅满足呀 猪小姐充满番力量啦 接受明天番工嘅事实同挑战 哗 几咁正能量 其实心里在哭哭 大家要一齐加油呀!