2018-12-11
好物梗系要开心Share,今晚同个 Frd 夜晚o系大围食宵夜吹水,识食梗系食串烧啦。我哋二话不说,一坐底即叫【海盐烧鲭鱼】、【烧鸡翼】、【烧墨鱼丸】,由于每一样食材都系即叫即烧,所以需时都要一大约15-20 分钟左右,不过值得的。晶凝透薄的海盐平均的洒满鲭鱼的鱼身,鲭鱼的火喉控制得很平均,可能个人喜好的关系,特别喜欢烧得较焦脆的部分,份外香口。【烧牛油杂锦锡纸包】系我觉得最抵食既其中一款食品,锡纸内放满娃娃菜、金菇菜、鸡脾菇,沾满了香葱蒜蓉和牛油,入晒味。特别推介:【酒烧蚬】足料连壳蚬肉,师傅仔好细心地用锡纸作汤碗载著,既可保持热度,同时亦使其更加入味,酒既份量拿揑得刚刚好,不会掩盖了蚬肉本身的鲜味。哈哈...最后我连汤都饮埋,真在太正斗喇。【烧原条牛油粟米】系必食既,新鲜粟米大大粒爽口甜味,牛油既份量一啲都唔吝啬,【烧菠萝】新鲜菠萝够晒鲜甜,菠萝控和粟米控更加唔可以错过喔。