2020-10-12
🙋🏻♂️餓底探員今晚喺將軍澳呢間cafe調查🍝Black garlic, scallops and clams liquor spaghetti $98📸表示見到碟意粉擺得咁靚,睇到心心眼😍🙋🏻♂️表示呢個意粉口感軟硬度適中,帆立貝軟稔,蜆肉鮮甜,仲有酸甜嘅黑蒜加持,提升咗成碟意粉嘅味度🐟🍟Deep-fired Fish Fillet $138📸表示金黃色嘅炸魚同薯條喺紅卜卜嘅蕃茄醬襯托下,再配上羅馬同紫生菜,加上basil sauce點綴,個color combination好eye catching 🙋🏻♂️表示魚柳好大塊但炸粉唔厚,魚肉無雪藏味,外脆內軟,薯條可能喺浸住喺蕃茄醬度,相對無咁脆,蕃茄醬微辣得嚟又酸甜開胃,加上有少量生菜同羅勒醬伴碟,平衡咗個油膩度,令到成件事無咁熱氣🧇Mixed Berry Waffles $58📸表示原本以為個窩夫係格仔餅咁嘅樣,但見到佢成個密咗窿嘅bagel咁,有少少落差🙋🏻♂️表示最驚喜喺個益力多雪糕,食落去個感覺有嘅似雪芭,個窩夫口感鬆軟加埋個雪糕一齊食,一冷一熱好正,另外餐廳事前已經話咗藍莓無貨,所以只有strawber
📸表示見到碟意粉擺得咁靚,睇到心心眼😍
🐟🍟Deep-fired Fish Fillet $138
🧇Mixed Berry Waffles $58
話咗藍莓無貨,所以只有strawberry 同raspberry,其他topping都無咩特別
📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
同場加映:
轉飲「我想和你無所事事」全日可減$8
優惠Popcorn分店限定
📸表示杯飲品一黑一白,顏色對比好強烈
🙋🏻♂️表示芝士奶蓋口感唔算厚身,好在唔快溶,咸咸地又甜甜地同杯茶好夾,如果伯爵茶嘅果味再濃啲就會更加好
📈吃貨指數
😋好味度 8/10