2024-01-13
🙋🏻♂️饿底探员今日去咗启德调查呢间韩国人气打卡 cafe,适逢启德呢个商场新开幕,顺便可以去朝圣,餐厅位于商场平台,成间玻璃屋咁自成一阁,部份坐位配上小茶几,要盘起双脚嚟坐,喺度用餐隔住玻璃望出外面感觉好chill🧺轻悠.时光 $138 (AIRSIDE分店限定)🧁香糯祡薯米糕|🥠玄米脆脆牛油红豆饼🍘海苔费南雪小蛋糕|🍡软绵黄豆麻糬串🌼忌廉奶油菊花饼📸表示个轻悠时光有以上五款韩式传统糕点,放喺个木盒入面,配上冷泡茶,营造一个野餐嘅感觉,劲有feel🙋🏻♂️表示啲糕点饿底最钟意个海苔蛋糕,食落好香牛油味,配上海苔个味道几特别,麻糬串食落口感烟韧,整体嚟讲啲糕点都唔会太甜🍊清甜柑橘窝夫 $98📸表示个窝夫好厚好大件,面头唧满cream,铺满柑橘,仲有啲橙点缀,卖相好吸睛🙋🏻♂️表示个窝夫食落好香脆,柑橘味道清甜,倒埋啲柑橘酱一齐食,成个窝夫简单完美👍🏻☕️提拉米苏 $58📸表示个Tiramisu唧满cream,铺满可可粉,同朱古力碎,睇见好吸引🙋🏻♂️表示个Tiramisu食落香浓,手指饼充满咖啡香味,入口软滑够creamy🐖烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭 $138📸表示个紫苏饭份量好多,白切肉
🧺轻悠.时光 $138 (AIRSIDE分店限定)
🧁香糯祡薯米糕|🥠玄米脆脆牛油红豆饼
🍘海苔费南雪小蛋糕|🍡软绵黄豆麻糬串
🌼忌廉奶油菊花饼
🍊清甜柑橘窝夫 $98
☕️提拉米苏 $58
🐖烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭 $138
📸表示个紫苏饭份量好多,白切肉有8件,配上沙律菜同橙伴碟,够晒eye-catching
🙋🏻♂️表示个饭加咗紫苏,食落香浓又有少少辣味,白切肉有咬口,带少少咸香,成个饭食落好惹味
🍊济州柑橘乳酪 $68
📸表示杯抹茶牛乳冰加咗红豆同crumbs,成杯粉绿色好靓,杯柑橘乳酪面头有大大个橙,劲igable,系餐厅嘅signature饮品
🙋🏻♂️表示杯抹茶牛乳冰饮味好香浓,口感好thick又香滑,杯柑橘乳酪味道甜甜地带少少酸,饮落好fruity
📈吃货指数
😋好味度 9/10