2019-08-09 260 浏览
有朋友要去外国 工作半年, 今日几个人约出嚟同佢饯行。 由于佢钟意食韩国嘢 同西式嘢 ,今日特别拣咗 fusion菜, 西韩合璧的嘅pizza。韩国烤肉芝加哥薄饼话明招牌瀑布 pizza, 一定要叫番两个share啦 。薄饼嘅size唔系好大 ,勉强都开到八件嘅, 拉丝pizza嘅时候大家都呱呱声叫,因为真系做到拉丝瀑布嘅效果。韩式炸鸡蒜香甜蜜秘制炸鸡蜂蜜牛油秘制炸鸡芝士秘制炸鸡蜂蜜蒜泥炸鸡叫咗两份双拼炸鸡 ,试下唔同味 。大家普遍认为调味都系一如韩式般较甜。 四款炸鸡嘅味道 ,又唔至于分别好大, 因为都系偏甜。不过整体嚟讲鸡件炸得好滑, 肉汁好多 ,呢个我好欣赏嘅。卡邦尼年糕卡邦尼汁好味年糕烟韧, 好似食紧高级餐厅的卡邦尼意粉咁嘅味道。

韩国烤肉芝加哥薄饼

韩式炸鸡
蒜香甜蜜秘制炸鸡
蜂蜜牛油秘制炸鸡
芝士秘制炸鸡
蜂蜜蒜泥炸鸡

不过整体嚟讲鸡件炸得好滑, 肉汁好多 ,呢个我好欣赏嘅。

卡邦尼年糕