2019-02-16 304 浏览
印象中呢间寿司店开好晏,今日下午两点令钟来到,见到竟然有开门,就谂住买旧手卷食。如果未来过嘅人,其实好难揾到间舖嘅位置,一来个招牌已经甩哂色,二来门面好窄,好易擦身而过。餐牌选择好多,基本上咩选择同配塔都有。宜家啲寿司舖开到周围都系,同埋好多都系十令蚊有找,对比之下劲回味唔算平。我并非第一次前来,之前食过知道佢够新鲜同足料,所以就算觉得少少贵都想买来食。(今午实在太想食寿司!)三文鱼带子手卷 ($25)唔知几时开始习惯左食寿司唔点酱汁,咁先食到啲食材嘅鲜味。呢个手卷份量同新鲜度仲keep到,带子鲜甜,都大件厚身,一路咬一路唔舍得食哂。三文鱼切条,食到最尾都仲有,味道都唔错。失望嘅系啲紫菜仲系淋身,要咬住先扯开到。我用左个‘仲’字,因为好耐之前食几次都淋嘅。虽然紫菜系配角,啲料新鲜较重要,不过就令手卷整体口态失色左少少喇。希望下次去会有改善啦。

三文鱼带子手卷
三文鱼带子手卷 ($25)
三文鱼带子手卷