2023-05-06
冇谂过可crepe都可以当晚餐,咁啱同朋友唔想食得咁heavy,见到K11有间法式可丽饼小店,有咸味同埋甜味供选择,款式多之余,见到comment亦都唔错,所以就决定一试😆Butterscotch Apple Crisp $108Cooked red apples, house-made butterscotch, vanilla ice cream and a toffee garnish苹果金宝配奶油酱及香草雪糕入面有好多苹果蓉同苹果粒,酸酸甜甜,出面有满满嘅金宝脆脆,焦糖酱唔会好甜,口感相当丰富,可丽饼软熟有蛋香味,配埋云呢拿雪糕super match❤️Lumberjacques $98Sausage meat, bacon, scrambled egg, tomatoes and maple syrup香肠肉丶烟肉、炒蛋配鲜茄、瑞士芝士及枫糖奖冇睇佢外表咁plain,其实内里超多馅料,呢个配搭感觉好似食紧all day breakfast 咁乜都有啲, 咸咸甜甜咁味道都唔错,同埋份量真系几多,好饱肚😆Chocolate milkshake朱古力奶昔 $68超有惊喜,朱古力味好
Butterscotch Apple Crisp $108
苹果金宝配奶油酱及香草雪糕
Lumberjacques $98
香肠肉丶烟肉、炒蛋配鲜茄、瑞士芝士及枫糖奖
Chocolate milkshake朱古力奶昔 $68
超有惊喜,朱古力味好浓郁,甜度适中,上面啲cream少少甜有奶味,好香滑,推介❤️
Matcha latte 绿茶鲜奶茶 $48
绿茶味浓郁清香,带少少苦涩,加入牛奶口感顺滑👍
好钟意呢个自成一角嘅梳化位,都几chill,食物质素唔错,饮品有惊喜,下次可以再试吓其他款式🥰
美味指数🍽:8.5/10
环境指数📸:8.510