2020-09-15
近排古早蛋糕真系掀起一股热潮,好似越开越多,口味仲越来越多款添,今日咁啱经过太子见到呢间主打古早蛋糕嘅店,隔住块胶板,见到啲蛋糕都流晒口水。呢间好似比其他店舖更多口味选择,忍唔住买返几个嚟试吓。《朱古力Oreo古早蛋糕》$70朱古力同Oreo都系我嘅最爱,古早蛋糕口感好绵密,弹性几高。表面洒上朱古力Oreo碎,同埋朱古力cream,而中间𠮶层系朱古力酱,摆入微波炉叮,朱古力酱系流质状,整体食落朱古力味够浓,好正!《金叵罗古早蛋糕》$80好有惊喜同埋新意,除咗凤梨馅之外仲有mochi,就咁睇外表已经非常吸引。凤梨馅唔会太甜,份量都好多,而mochi偏林,十分软糯,推荐!《合桃原味古早蛋糕》$55呢一款蛋糕系最食得出蛋香味,而且甜最低,钟意浓浓蛋香同埋不喜欢甜嘅朋友可以选择呢款,合桃份量亦都好多,摆满晒成个蛋糕面,而且口感脆,令整体嘅味道更丰富。 蛋糕嘅质素唔错,下次希望可以试埋其他口味。
《朱古力Oreo古早蛋糕》$70
《金叵罗古早蛋糕》$80
《合桃原味古早蛋糕》$55
蛋糕嘅质素唔错,下次希望可以试埋其他口味。