2024-01-05 163 浏览
闲时午后,心思思咗好耐嘅卡邦尼意粉终于喺大埔店喺口中回旋🍝!餐厅嘅蓝色调装潢,令人放松到极点,谂住食个迟到嘅午餐。意粉上台,乍看之下量多到送赠嘅忌廉汁都仿似浪涛般扑朔。几根烟肉精神百倍地咸香,让意粉充满了层次,与宜家平日食嘅干巴巴小店意粉完全不同;而啲芽菜苗加咗啲爽口,小菇加咗啣少少嘅鲜味,真系夹得好呀🍄!满口嘅忌廉好似绵绵云朵,舌尖每一寸都觉得幸福万千,我忍唔住连吞带咽,中间都唔洗歇口,呢个味道严正渗透左我心里,急不及待想同个世界分享!跟杯热柠茶,又系叹香叹好,慢慢饮,心灵得到暖意滋润。呢个味觉体验,真系够晒正!大大碟既弹牙既意粉、浓郁既酱汁,阿哥阿sir,一试就会挂住,迫住再去嘅𠮶种心情👍。大埔嘅朋友啊,一齐黎嚟品味呢场味蕾嘅盛宴啦!