2024-01-19
朋友拉住我去咗间好抢眼嘅韩式餐厅,一入去就俾啲粉红色嗮晒眼。餐牌上面嘅选择多得嚟又吸引,一时之间真系唔知点拣好。最后决定嚟个无骨鸡先开下阵,哗,份量实在系劲多啊,系我地两个嘅大满足!无骨鸡炸得啱啱好,啲酱汁得哂分,辣得嚟唔燥,香得嚟唔腻,真系啖啖肉啊,好满足!👍队友忍唔住又叫咗个水冷面,配料爆满,下面嘅面Q弹得黎又凉快,炎炎夏日真正系消暑佳品。紫菜饭卷都有一定水平,馅料饱满得黎又唔会死咸,啲紫菜够爽口,卖相又抢镜。食完主菜,我地试咗佢哋嘅招牌甜品—提拉米苏牛角包窝夫。啲croffle脆得嚟又唔会太硬,表面啲忌廉够多又够香,真系个perfect ending!其他饮品都唔错,荔枝梳打同青苹果梳打清新得嚟又解渴,简直系韩国风味享受之行嘅画龙点睛。总结嚟讲,这家餐厅嘅食物质素同口味都相当唔错,如果想揾个舒服嘅地方试下新款式嘅韩国美食,唔妨考虑一下呢个地方喔!🍽️🇰🇷🎉