2019-05-14 55 浏览
😆有睇开我食评post都知我好钟意试新野饮🥤呢日又去左试新野喇💓系喺旺角嘅 #煮茶 #cookiitea当周围都系黑糖珍珠鲜奶~呢度有其他地方暂时未有嘅饮品💕系佢首创嘅 #黑糖珍珠椰汁😍.等我即刻试试啦👏🏻同朋友二人同行一人拣一杯1️⃣黑糖珍珠椰汁 🥥($27)我平时都会买椰汁饮,好钟意阵椰香味,之前有排连香水都买埋椰子味😂不过椰汁饮得太多会好漏,可能因为成杯得佢,冇配角衬托下~所以今日呢杯黑糖珍珠椰汁几令我惊喜💓因为佢有珍珠吸咁啲椰奶嘅香浓味,令杯饮品冇咁漏之余,仲令杯野饮嘅口感提升左😆有左烟韧感,而且味道上都提升左一级,本身以为椰奶本身都甜加埋黑糖会甜到爆😂点知又唔会,两种甜味各自都恰到好处,椰香味先,后到黑糖嘅味互相交替,再有珍珠将呢两种甜味吸一吸,成杯饮品好夹好融和啊💕以后我唔再买单杯椰汁🥥饮喇‼️要饮就饮呢杯(我话嘅)希望水准可以一直keep住💪🏻.2️⃣朱古力🍫珍珠鲜奶($27)呢杯就朋友饮嘅~佢本身钟意朱古力🍫我就麻麻地唔太好,佢话饮落都几香朱古力味,但又唔会太甜,而且加左珍珠落去又几好咬口咁,我听佢话唔系好甜都试左一啖,个人黎讲觉得呢杯唔算太特别,系朱古力奶多左啲珍珠,可能我真系
😆有睇开我食评post都知
我好钟意试新野饮🥤
呢日又去左试新野喇💓

系喺旺角嘅 #煮茶 #cookiitea

当周围都系黑糖珍珠鲜奶~
呢度有其他地方暂时未有嘅饮品💕

系佢首创嘅 #黑糖珍珠椰汁😍
等我即刻试试啦👏🏻同朋友二人同行一人拣一杯

1️⃣黑糖珍珠椰汁 🥥($27)
2️⃣朱古力🍫珍珠鲜奶($27)
呢杯就朋友饮嘅~佢本身钟意朱古力🍫我就麻麻地唔太好,佢话饮落都几香朱古力味,但又唔会太甜,而且加左珍珠落去又几好咬口咁,我听佢话唔系好甜都试左一啖,个人黎讲觉得呢杯唔算太特别,系朱古力奶多左啲珍珠,可能我真系唔多钟意朱古力啦😂但朋友就饮得好开心
整体黎讲,呢度系正马路边,人来人往🚶🏻‍♂️🚶🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏼‍♂️🚶🏻‍♂️要谂饮咩就要快,如果唔系一到放学放工时间就会堆满人😆同埋想影相打卡都要快,因为啲人真系会系咁入镜,而且快快手影完即刻可以享用呢杯好饮嘅黑糖珍珠椰汁💕

🍵煮茶 (旺角)
📍旺角染布房街2号地下A号舖
#hkfoodie #foodie #吃货 #吃货人生 #吃货女孩 #吃货日记 #sweet #influencer #microinfluencer #portrait #hkiger #hkfoodie #hkblogger #discoverhk #discoverhongkong #cute #love #写真 #ありがとう #コーデ