📍 山田本铺仲意古早蛋糕嘅朋友仔注意啦📣小编以下落嚟要为你地推介一间古早味嘅蛋糕铺🤩呢间蛋糕店推出有好多款唔同嘅古早味蛋糕😚有原味、芝士、朱古力、肉松、抹茶红豆、合桃咖啡等等 好多选择🤪小编今次就拣咗朱古力同肉松味试下味先❤️- 总括黎讲呢间古早蛋糕蛋糕体松软但系唔算好湿润😳可能因为肉松本身都比较干身 所以整体食落去肉松𠮶个蛋糕体比较偏干🙈相反朱古力𠮶个比较湿润✨另外我觉得蛋糕中间可以俾多啲馅🙈食到蛋糕有少部份系无左🥺性价比算中上😆因为每件蛋糕around 都系 $70-$80~仲有每一件蛋糕嘅size都几大😛食落好饱肚!屋企人都要食几日先食得晒😂P.S.呢间蛋糕店仲有标明每款口味出炉嘅时间✨大家可以留意𠮶个时间再提早少少嚟🙈咁就可以买到啱啱出炉又香又软熟嘅蛋糕啦🤪不过小编温馨提示😛上次去撞啱蛋糕出炉时间见到都有好多人排队🤯所以大家要预早少少时间😏手快有手慢冇🤣见到啲人食芝士味 又有拉丝嘅效果 搞到我又好想去食😩😂✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎综合食评外观:★ ★ ★ ★ ☆回头率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指数:★ ★ ★ ★ ☆
📍 山田本铺
抵食指数:★ ★ ★ ★ ☆
肉松味古早蛋糕
朱古力味古早蛋糕
2020-05-31
5 分钟 (外卖自取)
肉松味古早蛋糕
朱古力味古早蛋糕