2022-07-15 1291 浏览
想试咗呢间好耐㗎喇,身边好多朋友都食过,今日终于到我食啦🤭咁啱唐贝诗Lydia 联乘渝味晓宇重庆老火锅,运用左生酮饮食嘅知识同经验, 配合渝味晓宇嘅精选食材,并特别转用合适生酮人士嘅调味料,创出令人惊喜又健康嘅生酮火锅菜单,就算Keep Fit嘅「酮」路人可以大快朵颐!除左多款生酮火锅汤底外,菜单亦精挑细选多款符合生酮饮食嘅荤菜及素菜,比食客选择,当中有渝味晓宇嘅特色,有稻田毛肚、大刀猪腰肝、鲜黄喉、鲜 鹅肠、功夫莴笋片、海带苗、干贡菜等。正吖😁减紧肥食都冇问题汤底拣咗鸳鸯锅🍲一边系生酮火锅汤底,养生花胶鸡锅用左三黄鸡加入花胶、新鲜虫草花、杞子及鶏汤等肴制。三黄鸡是指羽毛黄、 爪黄、喙黄,其肉质嫩滑,皮脆骨软,味道鲜美。鶏汤选用老鸡、鶏脚肴制 6 小时,肴至皮散胶质溶于汤中。另一边系重庆辣大红锅。嘢食我哋拣咗🍴🍴🍴🍴纽西兰精品羊肉卷(半份)潮汕手打牛筋丸(半份)美国prime牛小排(半份)黑松露墨鱼滑(半份)鲜活海蛏(半份)鲜黄喉(半份)炸芋头(半份)莴笋条(半份)海带面(半份)淮山条(半份)鸭血(半份)脑花(半份)仲有嘢饮,拣咗生酮特饮🍹生酮杂莓梳打🍹青柠梳打嘢食全部都好高质又新鲜,
想试咗呢间好耐㗎喇,身边好多朋友都食过,今日终于到我食啦🤭

养生花胶鸡锅

正吖😁减紧肥食都冇问题

汤底拣咗鸳鸯锅🍲

一边系生酮火锅汤底,养生花胶鸡锅

嘢食我哋拣咗🍴🍴🍴🍴
鲜黄喉
美国prime牛小排
鲜活海蛏

纽西兰精品羊肉卷(半份)
潮汕手打牛筋丸(半份)
美国prime牛小排(半份)
黑松露墨鱼滑(半份)
鲜活海蛏(半份)
鲜黄喉(半份)
炸芋头(半份)
莴笋条(半份)
海带面(半份)
淮山条(半份)
鸭血(半份)
脑花(半份)

仲有嘢饮,拣咗生酮特饮
青柠梳打,生酮杂莓梳打

🍹生酮杂莓梳打
🍹青柠梳打

嘢食全部都好高质又新鲜,第一次食海带面,用海带制成嘅面条,主要系纤维,接近零卡路里,超正!比一般面质爽脆。食咗咁多嘢真系超级满足😙😙
海带面

不过生酮火锅菜单于 2022 年 6 月 1 日至 2022 年 8 月 31 日于各分店提供,想试嘅朋友就要快啲啦。

2022-07-12
午餐