朋友这晚同我食生日晚饭,我选择了在YOHO MALL,主要原因是因为都近我俩回家而且餐厅种类多,质素亦高。今晚进食的餐厅餐厅里面都装饰得好有泰国风情,而且地方大,座位多,但空间度不大。因我们只得2人,所以食唔到太多嘢,以下就是我们这晚所食既食物喇(但完全唔记得左价钱同埋菜名)1) 沙嗲串烧(牛肉&鸡肉)不过不失的一个𩠌,牛肉烧得不会太干,食落口不会太'鞋' ; 相比起,鸡肉较软腍和多汁,再沾上沙嗲酱来食,无得输2) 牛仔骨煲上台时'吱吱声' 便已觉得非常吸引,煲里的配菜&味道好有泰式风味,惹味又开胃。牛仔骨份量多而且软腍,这个𩠌配上白饭来食,一流3) 香脆猪腩肉炒芥兰芥兰新鲜翠绿,猪腩肉就肥腻左DD,味道是唔错的。4) 芒果糯米饭这个芒果糯米饭是这间餐厅其中1样招牌菜,非常出名,就算肚皮胀胀都要食埋佢
而且餐厅种类多,质素亦高。

今晚进食的餐厅

(但完全唔记得左价钱同埋菜名

1) 沙嗲串烧(牛肉&鸡肉)

2) 牛仔骨煲

3) 香脆猪腩肉炒芥兰
芥兰新鲜翠绿,猪腩肉就肥腻左DD,味道是唔错的。

4) 芒果糯米饭

2018-04-25