2023-03-10
是有多爱 black sheep 🐑 呢个 group,又食😂 斯里兰卡菜使用大量椰子、新鲜香草同辣椒而呢度最signature 既菜式就系crabs galore, 用上大大只既 mud crab~ 不过好难钳,食到好攰, 咖喱汁好香 (食汁开心过食肉 hahaha)mussels & clams in kiri hodi 用上椰奶加洋葱烹制既青口蚬肉配埋Garlic Butter Toast,用嚟蘸汁好正~crab kothu 蟹肉炒饼 - 呢个都几特别,混合左炒蟹肉碎,鸡蛋,蔬菜同埋及roti碎碎,一啖可以食到各种唔同既质感同味道~plain hopper 呢个个人觉得麻麻哋冇乜特别~普通既 naam 可能同个咖喱蟹仲夹粉红色既店面好吸睛,系几特别但性价比略低~嚟一次就够了
crab kothu 蟹肉炒饼 - 呢个都几特别,混合左炒蟹肉碎,鸡蛋,蔬菜同埋及roti碎碎,一啖可以食到各种唔同既质感同味道~ plain hopper 呢个个人觉得麻麻哋冇乜特别~普通既 naam 可能同个咖喱蟹仲夹
粉红色既店面好吸睛,系几特别但性价比略低~嚟一次就够了