2016-01-17 7673 浏览
无得book位, 唯有试试walk in, 6:15到达等位, receptionist非常有条理地告知需要等候的时间, 十分贴心, 亦好让客人自行决定继唔继续等! 牛一系设有搭枱的, 不过只限2位才可搭枱, 今次我地一行三人, 所以就要等多一阵, 结果等了差不多30分钟, 终于有位。今次点了Sukiyaki汤底, 每人奉送了一只鸡蛋, 这正好刚刚能中和Sukiyaki嘅偏甜, 主菜当然系牛肉啦, 点了$168/位嘅牛肉, 牛肉切得薄, 色泽红润, 肥瘦均匀, 食落有牛味, 豚肉亦不错, 食到肉嘅甜味, 配菜方面选择亦多, 有多种不同的丸子, 菜类亦有多款款式, 如苦瓜, 翠玉瓜, 萝卜, 冬瓜, 南瓜, 木耳等等, 还有玉子豆腐。饮品除咗汽水之外, 亦有盒装饮品, 啤酒, 甜品当然亦唔少得乳酪雪糕, 重有好多种topppings以供选择, 一句讲晒, 正!!
牛肉
题外话/补充资料: 大家可以即场用手机登记做会员, 每次惠顾都可以储分, 而新会员重会奉送一客什么鹅肝卷, 这个卷就有待改进了!
2016-01-10
牛肉