2021-06-09 768 浏览
未食过全素餐,今日(22/5)就去左试!今晚唔系好多人,所以坐落好舒服,唔会好逼。 员工大部分都系老人家,「耆素」呢个名改得真贴切。 服务都好好。一坐低,就好贴心咁放低左个汤比我地。食到中途亦都有问我地要唔要添汤。素汤无味精,饮完唔会口渴,清得黎又甜。 今次就要左个贵啲但多啲款式嘅餐,谂住第一次就试下平时唔会主动买嘅「未来肉」,即系用植物元素整出黎嘅仿肉。耆素杂扒餐 $ 238呢个系「耆素杂扒餐」。入面有好多款仿肉,仲有我好钟意食嘅秋葵! 讲左秋葵先,应该有处理过,无左啲滑潺潺嘅黏液。唔钟意呢啲黏液嘅朋友都可以试下。有个合桃酱可以点黎食,甜甜地唔错。 旁边嘅沙律菜同薯条都好新鲜。而且个薯条唔系空气薯条,食落好实在,炸得又啱啱好。 佢地嘅蔬菜都系自家农场种出黎,全部都系有机嘅,呢个位就加唔少分。 香草未来牛肉肠中间系香草未来牛肉肠,口感会比一般嘅珍宝肠弹牙,有较重嘅香草味同大豆味。 另外有块仿牛肉汉堡,口感同个肠差不多。但佢嘅大豆味会再重啲,个人觉得一般。 纯素芝士吉列豚肉扒最后要讲埋个吉列猪扒。佢嘅口感好似仿炸带子,我好钟意食!上面块素芝士比平时嘅芝士挺身,但味道好相似,好搭个素猪扒。
未食过全素餐,今日(22/5)就去左试!
今晚唔系好多人,所以坐落好舒服,唔会好逼。
素汤
无味精,饮完唔会口渴,清得黎又甜。
耆素杂扒餐 $ 238

香草未来牛肉肠
纯素芝士吉列豚肉扒

今餐都唔算平,不过服务同质素都唔错,下次会再黎食
2021-05-22