2017-07-13 245 浏览
最近发现呢度开左间新餐厅。本身以为又系茶餐厅,睇真啲原来系卖汉堡包同热狗。好开心,因为附近酒楼同茶餐厅多,呢类餐厅少,以后食野又多一个选择啦!因为平时放工夜,都无机会黎食,趁今日放假,就同屋企人黎试下!十二点半到黎到,都坐得几full!不过好彩黎得早,到一点左右,啲人放lunch放学,开始有人排队!首先,叫左个白汁鱼柳焗意粉。好大碟,白汁够多,意粉够林。鱼柳有三大块,好滑。牛肉汉堡包餐配沙律。牛肉汉堡配蜂蜜酱,个包好大,一口咬唔晒,蜂蜜酱有啲似沙律酱,但多左重蜂蜜味,好多,一咬流晒出黎。个包发得好靓,好松软,好厚,听老板讲系自家制,唔怪得之同出面既甘唔同啦!牛肉亦系自家手打,我估因为系自家制同纯牛肉关系,所以好有牛肉味,同肉质lim啲,无甘散。沙律系杂果沙律,雪得够冻,夏天食一流!呢个系我觉得必食既食物!上枱时好有惊喜!西多好高身,好大旧!当然,呢个都系自家焗制,所以甘厚身!炸得好靓,唔会好㶶,色水好靓。切开入面系查左咖央,甜甜地。面包好松软,咬落去外脆,内里软棉棉!!另一重点系佢只需20蚊!唔系下午茶价,系全日价呀!呢个价超值!超好味!餐饮一杯系热菜蜜,正常饮品,不过不失。另一杯系港

白汁蘑菇焗鱼柳意粉

牛肉汉堡包餐配沙律。
牛肉汉堡。蜂蜜酱配芝士

沙律系杂果沙律,雪得够冻,夏天食一流!

咖央夹心西多士

餐饮
一杯系热菜蜜,正常饮品,不过不失。另一杯系港式奶茶,好浓滑,好香茶味!

筲箕湾又一食饭好去处啦!始终系小店好!推推!
白汁蘑菇焗鱼柳意粉
牛肉汉堡。蜂蜜酱配芝士