2022-10-25 128 浏览
约左朋友去观塘工厦洗楼 洗楼前都惯左医饱个肚先慢慢行 朋友话想食韩国嘢 于是就拣左呢间落巴士一过对面就系嘅韩国餐厅鱿鱼水冷面平时嘅水冷面多数都系无𩠌嘅 得几片雪梨 鸡蛋咁 但系呢度嘅水冷面都有三款𩠌俾你拣 啱哂啲平时钟意食冷面但系又嫌佢无𩠌嘅人 我就拣左鱿鱼 啲鱿鱼系烧嘅 好香 好似韩国街头小食果只烧鱿鱼嘅味道韩式蟹籽卷蛋卷蛋中间包住啲紫菜饭 紫菜饭仲有浓郁嘅麻油香 卷蛋面舖满一大堆蟹籽 食落脆卜卜 鸡蛋煎到啱啱好 亦唔会太老搞到鞋sharp sharp溶岩芝士炸鸡面包一个装满溶岩芝士嘅面包非常邪恶 十分吸睛 可以将啲芝士好似包木乃伊咁包住炸到外脆内软嘅炸鸡一齐食 芝士好烟un好香 炸鸡个心都好juicy 旁边嘅nacho仲唧满左芝士酱 邪恶十分

鱿鱼水冷面

韩式蟹籽卷蛋